Saturday, October 13, 2007

pub konachno

Friday night last orders at the pub,
Get in the car and drive to the club,
There's a massive crowd outside so we get in to the queue
It's quarter past 11 now we won't get in till quarter to.
Lilly Allen "Friday night"


Ekipa iz doma je htela da vidi gde svira jedan nash kolega, koji je Grk i svira buzuki. Da se razumemo, nemam nishta protiv sirtakija, mada nemam nishta ni pozitivno da dodam, ali nisam doshla u Englesku da bi iskusila ono vech vidjeno po kafanama shirom Halkidikija.

Hocu pivo, radnicku klasu koja viche "Oj", ulepljen tepih u pabu i ljude ispred. Posle malo nagovaranja, drugari su morali da pristanu i evo nas u Nellie Dean of Soho.








Ne znam da li su ovi momci ono sto sam trazila, ali jesu vikali "oj" i igrali bilijar, dok smo mi birali muziku iz jukeboxa (prvo Elvis Presley, a onda Arcade Fire), nisu se bunili, mada mislim da im se Elvis vishe svidja.



Poslednje piche oko 11.30, hocemo li dalje? Soho petkom uveche, a bogami i subotom izgleda kao da je stigla apokalipsa, gomila ljudi, djubre svuda okolo, sredjene cice pored beskuchnika, red light district pored West End pozorishta, gde se prikazuju (preskupi) isprazni mjuzikli. Stignemo do kluba, ulaz 3 funte, ok moze i gore. Izbacivach kaze "chisto da znate da je ovo gay friendly klub", u redu sto se mene tiche, ali nash mladi indijski prijatelj nije bash odushevljen. Lutamo okolo, dok nismo stigli do Tottenham Court Roada i kod mog prijatelja Dyonisiosa, na jagnjechi kebab, kupus i luk. Posle toga samo mozesh da spavash.




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails