Tuesday, May 04, 2010

high violet


NPR je radio stanica koja često pruža mogućnost da slušate još neobjavljene, a tako isčekivane albume, vaših favorita u striming varjanti. High Violet, novi album njujorškog (Cincinaty via Brooklyn) benda The National, zvanično izlazi 11. maja. Posle nekoliko preslušavanja, apsolutno sam sigurna da ću kupiti originalni disk.


sveska u kojoj Matt piše stihove
via New York Times


The National nisu klasičan gitarski bend. Tvrdim da je bubanj najbitniji instrument u ovom sastavu. Oni u potpunosti odražavaju osećaj svakodnevne tenzije, sa razlikom da u stihovima Matta Beringera doživite nekakvu katarzu, koja vam je preko potrebna na kraju dana.
New York Times donosi dugačku priču o nastanku novog albuma. Saznala sam informaciju da su ljudi iz Obamine kampanje koristili Fake Empire tokom kampanje, a ja svaku aproprijaciju pesme koja mi je draga od strane političkog establišmenta prezirem. Pogotovu od strane raznih mutivoda i političkih konsultanata, koji samo se zakače za očiglednu poruku (Bušova Amerika kao lažno carstvo, bez razmišljanja da je svako carstvo u stvari jedna konstrukcija), nalik korišćenju Springsteenove Born in the USA u Reganovoj kampanji.

Možete da strimujete High Violet ovde.

2 comments:

preslicavanje said...

Odlican je novi National, drago mi je da nas ima vise obozavalaca :)

Moze se preslusavati i bez streaminga :)

popkitchen said...

Oni su mi jedan od omiljenih bendova.
Za sada nama najblize 18. avgust Bec.
Mislim da cemo prelomiti u narednih nekoliko dana.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails