Monday, January 10, 2011

arcade fire i raskid sa devedesetim



Slušala sam Arcade Fire pre dve godine u Londonu. Karte su bile prodate, pa sam se javila da volontiram. Trebalo je da se skuplja novac za pomoć organizaciji koja pomaže zdravstvenom sistemu na Haitiju. Išla sam hodnikom koncertne dvorane i vikala "give out a donation", skupila 40 funti (dva puta više nego što košta karta) i dobila besplatnu majicu. Posle certa, odveše nas u nekakav backstage da vratimo neki promotivni materijal, Win Butler nam je oznojen lupao high five, obučen u majicu The Cure.

A kako su zvučali? S'obzirom da ih ima tušta i tma na sceni, slabi su. Mora to ubedljivije. Nadajmo se da na Exitu neće zvučati ko sisice.

Al super što dolaze, kaže osoba kojoj je dolazak LCD Soundsystema više značilo od svirke Faith No More. Daj malo nešto aktuelno, nešto što je završilo na godišnjoj listi. Možda će neko onda više da očekuje novi album neke trenutno popularne grupe, a ne dolazak benda koji je slušao kad je imao 14 godina. Za to smo se valjda borili - da izađemo iz devedesetih, a ne da im se stalno vraćamo.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails