Sunday, January 30, 2011

šta mi spremaš?


Eat Tweet je jedan od najgenijalnijih poklona koje sam ikada dobila.

Maureen Evans je skupljala recepte i prevodila ih Twitterese, tj. skraćivala ih na oblik od 140 karaktera. Pri čemu njen kuvar sadrži i najkompleksnije recepte, kao što su beef bourguignon ili recepte za hleb i pravljenje domaće paste.

New York Times
se pita da li je moguće nekome objasniti šta da radi u samo 140 karaktera, dok Epicurious zaključuje da ova knjiga nije za početnike.

Možete da pratite Maureen na Twitteru, ona je @cookbook.

Evo kako to izgleda - supa od lososa.

Salmon Chowder: bbq 2filet3m/side@high. Brwn 2leek&garlc&celery/T oil. Simmr9m+2c h2o&tater/bay. Heat+2c lgtcrm/2T tompaste&dill/s+p; +fish.

Ili ovaj super sos za špagete:

Roasted Tomato Sauce: Chop,mix3lb tom/onion/sprgoreg/⅓c olvoil&whlgarlc/s+p. Partly cvr in bkgdish~h@375F. Sieve(opt); +3T tompaste. Yld~2c.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails