Thursday, July 03, 2008

diskoteka madonna

Navodno na rođendan velikog srpskog sina Marka. Nisu ni sačekali da se ustoliči nova vlada Srbije.

Naser Orić je bio telohranitelj Slobodana Miloševića krajem 80-ih. Danas da bi objasnili kako pravde nema u tom sudu treba da iskopamo ovog ispod lipe i da tvrdimo da i njemu nije bilo moguće suditi po optužbi za komandnu odgovornost. Ovo samo ukazuje da su svi oni ista ekipa, a da smo mi budale ako ćemo da branimo ili pravdu u ime žrtava ko god da su one ili ono što smatramo da je nepravda učinjena nama. U oba slučaja na gubitku smo. Ako se ovako obezvređuju žrtve na jednoj strani, onda ispade isti argument ne treba da važi, bez ozbira koliko međunarodna zajednica insistirala na tome. Mladića treba uhapsiti onda da bi nam se skinuli svi od reda sa one stvari.

Lično ja i dalje verujem da to što smo podeljeni o tom pitanju, da li je bilo genocida ili ne, da li treba suditi zločincima ili ne i što mnogi građani Srbije ne žele da nose taj teret, ni da u ime jedinstva brane ubice – je dobra stvar, da pokazuje da ima ima stida, a gde ima stida ima i savesti. Činjenica da majke Srerbrenice doživljavaju oslobađanje jednog kasapina kao pravdu, a traže hapšenje drugog, samo njima služi na čast.

Izvinjavam se na konfuziji. Prevelika je vrućina. Već dve nedelje se budimo u znoju. Nema ni najave nekakvog zahlađenja u Firenci.

Položila ispit. Da nikog ne zavara cum laude titula uz moju ocenu, to je samo deo italijanske teatralnosti. Ovde svakog ko je završio fax zovu dottore ili dottoressa.

Come va Belgrado?






popkitchen u popcafe-u na Piazza Santo Spirito u potrazi za rashlađenjem

2 comments:

Anonymous said...

draga, cestitke za ocenu i uspesno savladanu skolu:)...loveless

popkitchen said...

Grazie bella.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails