Tuesday, July 29, 2008

welcome (back) to serbia

Knez Mihajlova
rasprodaja ili miting?


Nikad nije dosadno u svakom slučaju.

Manje od 15 hiljada ljudi se okupilo da podrži doktora Davida Dragana Dabića, što je jasno jer ga sad neko treba da ga vodi u tuđinu, a nije ih izlečio od impotencije. A lepo je rekla Žigonka da on ne samo da je junak, nego još je našao način da pomogne ljudima.

Kad su skapirali da doktor ipak neće moći da im pomogne humanom kvantnom energijom, oni su napravili sranje. To je jasno – neki su čak došli autobusima, samo da bi ih doktor video. Scena – njih trojica sa pivskim konzervama tumaraju Bulevarom, dok tu prolaze devojčice u šortsićima spremne za noćni provod. Ako na to ne reaguju neće ni na šta. Instinkt preovladava i to je to. Svetski mediji opet nisu skapirali o čemu se radi, oni kažu huligani. Ali to su samo očajni momci u potrazi sa izgubljenom muškošću.

Protest je iz svog dorćolskog salona podržao i Koštunica Dr. Vojislav. Ista reakcija kao i tokom građanskih protesta 96/97. Ni na ovu, ni na onu stranu. Ali na pogrešnu svakako.



Jedna stvar me zanima, ko je onaj čovek sa smešnom prevaziđenom frizurom. Zaboravljeni star iz osamdesetih? Pevač narodnih pesama, glumac iz sapunice? Doktor Dabić ima dugu sedu kosu i bradu, nosi naočare, egistencijalistički u crno je obučen, prosto zrači. Kakve veze imaju njih dvojica?

1 comment:

A. said...

Valjda dolazi kraj ovakvim zurkama uskoro.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails