Tuesday, July 08, 2008

zajdi zajdi


Beli pesak, tirkiz plava voda, plaža na jugo-zapadu Toskane...I pored suncobrana i zaštitnog faktora rezultat su prepečeno crvena leđa. Dva dana već ne spavam, plačem kad treba da se obučem.

Mislim da sam negde pročitala da postoji 6 grupa ljudi što se tiče pigmenta i mogućnosti "crnjenja". U prvoj grupi su Šveđani i slični, oni samo mogu da izgore nikad da procrne. Bojim se da sam i ja tamo. Ali mislim da jedno 15 godina nisam izgorela, čak ni u Africi, zbog primene tehnike "koliko u moru, toliko u kafani". Ali Italijani kako su uslužni do bola, kod njih nema nikakvog kafića, da bi kupio vodu moraš da šipčiš 300 metara po najvećem suncu. Tako da ću njih da okrivim za pretrpljeni bol. Troje Brazilaca su samo postali još bronzaniji, dok se Makedonka i Srpkinja pate već tri dana sa opekotinama.

A vi, jel idete negde na more?

10 comments:

Ivan Bevc said...

Ehej, ja sam valjda u onoj sledecoj, lako gori tesko crni ali uspe ponekad da se vrati sa mora potamneo....

mi, ako Francuzi zeni daju vizu sutra, odosmo u Perpignan prvog avgusta...nije bas na moru ali je 10km odatle...a i Barsa je blizu...ono...kao...

sestra luzerka said...

ne idemo na more, i nemoj da nam praviš zazubice, pošto mi to što nikad ne izgorim (pocrvenim doduše, ali brzo prođe) i ama baš uvek pocrnim, ne predstavlja nikakvu utehu.
mrzim što ne mogu na odmor.

popkitchen said...

@luzerka: zla korporacija ne da odmor!!!? u moje vreme se ishlo 10 radnih dana.

@bevc: ja idem u barselonu sledeche nedelje. Po prvi put. Jedva chekam. Jao Francuska, plus na jugu.
Ajde to chekiraj, moja prijateljica ide tamo od jeseni na postdiplomske. Erazmus je chudo.

Anonymous said...

bila u maju. blize ulcinju nego adi bojani (znam samo da je sve to 'velika plaza'. na adu ne pustaju nenudiste, kakva diskriminacija:D). milina. predsezona rulz. nema nikoga, poludivljina, pesak... jeftino. opet bih u septembru, ali mislim da cu bankrotirati do tad.
bzvz sto cemo se mimoici...

Anonymous said...

Ne idemo, kupio sam auto pa njega treba srediti i popraviti. Ali šta ad se radi, neko viče biće bolje, zaparvo to neko viče.

Anonymous said...

Uh, ja isto kao ti, mogu da prodjem bez opekotina samo u slucaju da primenjujem tu metodu voda - plazni kafic. Mada ja sam jos gora, ja ne samo da izgorim nego dobijem i neku alergiju, pa izgledam kao da su me napale boginje ;)
A ako je ovo slika s te plaze, bas mi se svidja pesak :D

sestra luzerka said...

ama popkujno, ja sam svojih deset dana iskoristila već posle 3 meseca u zloj korporaciji, i to tako što sam otišla u njujork.
znam nije lepo da se žalim posle takvog putovanja, ali ipak.. mooooore!

Anonymous said...

na najcudniji nacin sam se setila da ti je danas rodjendan (a nema veze sa gdjom markovic:D)... sredjujem gajbu, pakujem se, i vidim da je miki ostavio neku kutiju od cipela. a cipele se zovu 'maxa', imaju neku kao kesu od fine kanine.
e, pa, maxo, srecan rodjendan:*

maare said...

e ak je istina ovo sto mutual drugarica zbori, onda i od mene hepi b-dej. ne idemo na more, istanbul se ne racuna ;)

popkitchen said...

@jj: super pricha. ja sam tebe zapisala. E sad treba u nedelju da chekiram agendu. Ali da znash.

@maare: grazie. istina je. bliza 30 nego 25-oj.
Istanbul mi je na listi zelja. Lep provod, ochekujem izveshtaj.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails