Sunday, June 29, 2008

young folks


Nedelja popodne, pijem kafu, slušam radio, čitam vesti o novoj vladi – mislim se jel dobra ili nije. Vest naravno. Na BBC-ju tekst o tome kako se u Bosni tačno zna kafana u kojoj Karadžić pije kafu. I kako to naravno znaju i oni u Vašingtonu, ali im nije do toga da ginu u pokušaju da se obračunaju sa Karadžićevim mafijaškim inner serklom. Oni bi pre da snimaju filmove sa američkim žigolom u glavnoj ulozi.

U svakom slučaju nisam htela o tome da pričam. Sad je tri i nešto i na našoj omiljenoj stanici kreće nešto što se zove Generator, emisija koju uređuju omladinci za omladince.

Deja vu. Skoro 20 godina na Studiju B išla emisija Prekobrojni čas. Apsolutno ista forma (jedan od urednika Prekobrojnog časa je Gorica koja je danas urednik na radiju B92). Neću da pričam o svim novinarskim zvezdama i vedetama koje su tu krenule da koračaju ka slavi velikim koracima. Više ni ne mogu da se setim koliko dugo sam ja radila u Prekobrojcu, godinu ili dve, do bombardovanja. Posle toga Studio B se raspao na dve stanice, sad su ugasili 949, ali nisu vratili Prekobrojac na glavni program.

Deset godina koji su prošle su savršena prilika za razmišljanje gde su i šta rade moje bivše kolege – problem je što nemam tačne podatke. Recimo da jedina „zvezda“ naše generacije je radila na B92, jao majko kako se zove ona kratka forma Go Play, valjda, posle otišla na Pink, poslednje što sam čula je da je upisala montažu na FDU. Modni urednik u Men’s Healthu, retko ga viđam ali kad ga vidim uvek mi kaže – jao što ti je dobra jakna, suknja, cipele .... Novinarka u Yellow Cabu, tv izdanju, tu još postoji kakav takav kontakt, pošto je na istim postdiplomskim kao i moje drugarice. Dizajner u timu B92, DJ u slobodno vreme. Veoma uspešan pozorišni producent. Moja drugarica iz školske klupe studira medicinu u Nemačkoj, za jednu devojku mislim da je otišla u Holandiju da se bavi fotografijom, druga radi u O3onu. Ona nije realizovala svoj potpuni prekobrojni potencijal (priključila nam se prekasno), a danas radi kao asistent na katedri za poljski jezik, treba više da se bavi fotografijom. Takođe nije dugo radio, ali je jedini posle ostao na radiju, ekspert za elektroniku i svakojake zvučne eksperimente, mada gotivi i Britney Spears. Naša urednica i dalje radi na radiju i piše za Huper.

Posle (ne)uspešnog free lanceovanja, ja sam ponovo student. I sad idem da učim pošto sutra imam ispit, a ova nostalgija je potpuno passe.

5 comments:

Anonymous said...

Hi popkitchen, very good text, I imagine.. So, why don't you start to write some posts in english now that you do have a lot of international friends? just a nice suggestion..!

cheers, Enio

Ivan Bevc said...

Naslov posta je mogao da bude:
Gde su, šta rade?

ili

Kucamo na vrata zaboravljenih asova :)

Ivan Radojčić je glavni urednik Mens Helta...čisto da ispravim... ispade da je on najviše avanzovao.

Anonymous said...

Svidja mi se tvoj blog, osim roze boje.

Filip

sestra luzerka said...

roze boja je strava!

popkitchen said...

gde su sta rade, odgovara, ali zaboravljeni asovi ....tek ce se chuti za neke od nas:)

Svaka chast Ivanu, koji car.

Zao mi je roze boja je integralni deo ove verzije popkitchena. Keep reading...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails