Tuesday, June 24, 2008

Nova vlada

Jel treba da osećamo olakšanje što se formira DS-SPS vlada? Koliko ja kontaktiram sa ljudima iz Beograda, većina ljudi to ignoriše, valjda im je muka od svega i misle da je bilo kakva vlada bolja od nikakve.

U današnjem Blicu spisak raspodele ministarstava. Imali smo Ministra policije obijača trafika, sad ćemo da imamo Ministra donosioca kofera. Da li će Dačić uhapsiti Mladića šta mislite?

Premijer – lome se koplja između Mirka Cvetkovića i Jermića. Za Cvetkovića nisam čula pre ove prethodne vlade, deluje mi kao jedan od onih Deloitte and Touche tajkuna. Šta da kažem za mladog foteljaša Jermića – premijer od 33 godine. Ali valjda je i to bolje od Pajtića, koga je Blic takođe spominjao. Zamislite – Pajtić i Sarkozy, Pajtić i Angela Merkel, Pajtić i whoever nasledi Busha.

Moje pitanje je zašto Đelić nije ni u jednoj podeli? Pošto Tadića zanima marketing i prezentacija – ko će biti bolji od čoveka izabranog za jednog od lidera budućnosti na ekonomskom forumu u Davosu, završio Sorbonu, magistrirao na Harwardu, priča jezike, ima kontakte, dokazani je pristalica EU, može da razgovara i sa Rusima. Tadića takođe zanima i lojalnost, a sa pričama o nepristajanju na status Kosova u kojima se baš istakao mislim da je Đelić dokazao i da je dobar vojnik partije. Da ne pričamo da se ganjao sa Koštunicom i preuzeo na sebe preglasavanje na telefonskim sednicama Vlade.

Možda danas DS ima najviše glasača nego ikada, ali je potpuno izgubila svoj identitet.

3 comments:

Anonymous said...

Meni sva tri postojeca predloga za premijera deluju smesno, posebno 'ovaj decko sto se hvali da je obisao svet', sto rece B. Srbljanovic...ali, to nam je sto nam je, otuda i tolika ravnodusnost ljudi, valjda je svima jasno da koliko su oni (ne)ozbiljni, toliko cemo biti i mi

popkitchen said...

evo danas isto Blic, chlanovi DS hoche Pajtica za premijera. Smehotres potpuni.

Zoran Zivkovic je za njega potpuna numera.

A. said...

Lepo recheno "POTPUNO izgubila identitet".

Ne postoji prava rech da se opishe koalicija DS-a i SPS-a. Ne bih da zvuchim banalno, ali dozvolicu sebi da kazem da se chovek u grobu prevrce... Jbg, malo je falilo da sve bude drugachije, socijalisti su se povampirili skroz.

Jeremica i Pajtica neka ostave na dosadashnjim funkcijama, dobro su se pokazali, a onaj Cvetkovic je potpuno smeshan. Treba imati u vidu i rivalstvo izmedju Djelica i Dinkica... Djelic je izneo kampanju proshle godine i znachajno doprineo sadashnjoj popularnosti i bio bi dobar izbor, mada je pitanje shta on sam hoce? I ko u svemu tome zapravo odluchuje...

Ma cirkus jedan opshti, glupo je troshiti i vreme i rechi na njih.

Zivkovic ispade zaista bolji od svih, mada mi je to bilo jasno josh kad je Koshtunica prvi put seo u fotelju premijera... Uzas.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails