Tuesday, July 22, 2008

help me doctor

Imam strašan problem sa migrenama. Ništa ne pomaže, kafetini, analgini, aspirini. Samo biljne tablete i program meditacije doktora Dabića. Pošto se vraćam iz Italije sad za vikend, okrenuh broj cenjene ordinacije alternativne medicine u Beogradu da zakažem pregled kod doktora.

- Dobar dan, zanima me da li ima slobodnih termina kod doktora Dabića sledeće nedelje?

- Ne znam kako da vam kažem ali doktor Dabić ne radi više kod nas.

- Ali zašto? Odličan je doktor, meni je puno pomogao.

- Sinoć je uhapšen. I još nešto doktor Dabić nije onaj za koga se predstavljao. On je naime haški begunac Radovan Karadžić.

- Ma hajte, tako divne razgovore smo vodili. Čovek ima tu zen pojavu, belu kosu po pola pasa i smirujući glas. Hoćete da kažete da su on i psihijatar epske pojave sa guslama sa Pala isti čovek. Prosto ne mogu da verujem.

- Ne možemo ni mi. U šoku smo. Da vam ne pričam kakve će to posledice imati za našu ordinaciju.

******

Dobro bre, odem na 5 dana u Barselonu i kažem vam „Čuvajte mi Jugoslaviju“, a vi hapsite. Priča o alternativnoj medicini, Davidu/Draganu Dabiću, stanu na novom Beogradu i hapšenju u komšiluku na Vračaru mi ne drži vodu, najiskrenije. Nisam ljubitelj teorija zavere, ali ovo me podseća na onog lika koga su uhapsili na granici sa Bosnom ili negde u Republici Srpskoj (dobra je stvar što se toga ne sećam i dalje znam ko je Florans Artman i Luiz Arbur, kad zaboravim na Oli Rena, znaću da su došla dobra vremena), pa posle sa vrećom na glavi izručili u Hag. Nije Župljanin, to je Bulatovićev rođendanski poklon Borisu Tadiću. Čekam da neki novinar, tipa Vasić ili Anastasijević izađe sa validnom pričom. To je više znatiželje radi,sto se Radovana tiche ajde da ga pošaljemo u Hag i dosta više sa tim. I to ne pravde radi, o tome je vech bilo rechi da je jasno da Haski tribunal niko neche doneti istinu, odgovornost i pomirenje. Chinjenica da je David ili Dragan pio kafu u centru grada, mozda par stolova dalje od vasheg, nas sve pravi budalama. Odoh u Rim na dva dana, to vam je taman da se uhapsi i Ratko o istom trošku.

2 comments:

Ivan Bevc said...

Nakon danasnjeg teksta u Blicu (Love guru) i fotki njegove nove tzitze i fotke zakonite mu zene sve sam skloniji ideji da on uopste nije bezao od Haga nego do supruge.

Ivan Bevc said...

glupa tastatura: OD supruge

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails