Najpoznatije vino iz Toskane je naravno Chianti. Ali nije jedino. Jedna profesorka nam je zadala da napravimo projekat promocije vina iz oblasti jugozapadne Toskane, duž obale, koja se zove Put vina ili La Strada Del Vino. Jeste sve postoji na internetu, ali kako pisati o vinu, ako ga niste probali? Put nas je prvo vodio kao mestu koje se zove Montescudaio, gde smo posetili jednu skromnu porodičnu vinariju. Vlasnici su uvek spremni da pričaju o istoriji, vrsti grožđa koje koriste i vinima koje prave – na italijanskom naravno. Uglavnom su vinarije zabačene, i bez kola ili neke ugovorene ture, teško je stići do njih.
Sledeća stanica Bolgheri. Čak i restoran me poziva k’sebi.
2 comments:
au. kako dobro. loveless
Kola priča o dve šake fino nastrugane hrastvine, od sedamdeset pet godina starih buradi čileanskogh podruma Concha y Toro, koje su prošvercovane u platnenoj vrećici samo da bi oplemenile stotinak litara vrhunskog merloa, jednog malog podruma u Srbiji.
Post a Comment