Thursday, April 20, 2006

battle of bands


Poslednjih dana se priča ko dolazi od bendova u skorijoj budućnosti, ko ne. Massive Attack ne dolaze sigurno, ali ako bi zvučali onako kako je bilo na exitu, pre dve godine, onda bolje.
Prvo ide ova vest sa kulture B92.
Nakon današnjeg sastanka Dejana Mihajlova, generalnog sekretara Vlade Srbije i Makse Ćatovića, direktora producentske kuće Komuna, rešen je problem u vezi sa održavanjem koncerta sastava Rolling Stones na Hipodromu, tako što je postignut dogovor i potpisan ugovor sa Agencijom za Privatizaciju, odnosno Centrom za Stečaj.
Zanimljivo je da je glavna osoba sa pregovore u vladi, poznati ugovarač sahrana po muzejima, DM 'gospodine sudija ne znam ko je pisao ono saopštenje, samo sam se šalio', čiji je arch nemesis Čeda Jovanović, koji je isto bio osoba za kontakt kad su Stonesi u pitanju u prethodnoj vladi, čak je i davao intervjue ispred postera Rolling Stonesa u kancelariji, valjda je fan, što baš ne bi mogla da garantujem za malopre spomenutog Mihajlova. OK, znači 1:0 za dss. Već mogu da vidim Voju K. na hipodromu između Jočića i Bulatovića, kako reminiscira sećanja na mladost. Ja neću biti tamo, već nadam se na exitu, shaking my booty na Kelis. Možda se i mimoiđem sa hot lips Vučićem, koji se vraća sa koncerta Franz Ferdinanda. Ali tamo neće biti gradonačelnica NS, jedino ako se ne pojavi Nick Cave. Današnji NIN (what a suprise) donosi intervju sa Majom G pod naslovom 'Zapad će prihvatiti radikale'
''
Razgovor počinjemo glavnim kulturnim događajem u Novo Sadum Sadu, izložbom slavnog Endija Vorhola, što je veoma teško povezati sa stvorenom slikom o radikalima. Endi Vorhol je obeležio čitavo jedno razdoblje, on je za mene i moju generaciju bio umetnik koji je stalo pomerao granice. Imam i ja neke ideje, pa sam predložila da čitava izložba ima muzičku podlogu Velvet Undergrounda i da mlade generacije shvate uz kakvu umetnost smo odrastali. Ne strahujete da će vaši birači biti šokirani takvim projektom? Da li je to suviše veliki iskorak za radikale?
To su stereotipi o radikalima, pogotovu kad je reč o meni . Ja sam urbani nacionalista. Rođena sam u Novom Sadu, odrasla na asfatu, a kada bi ste došli kod mene u kuću, videli biste koliko imam knjiga o Vorholu, koliko albuma Nick Cavea, Velvet Undergrounda i čitave te ekipe iz tog perioda (pitanje za Maju koji je to period, razmak između Kejva i VU je najmanje 10 god)

Gde se to dodiruju Nick Cave i radikali? Šta ih spaja?
Ja. Naša Maja (smeh). Smeh, indeed. Jel ideja iza svega ovoga da se zbune birače da ne znaju za koga da glasaju?

1 comment:

Anonymous said...

kada bih cenili ljude po muzici i filmovima koje slusaju, tj gledaju, predsednik bih bio Ja, a premijer Vlade Ti. A posto to nije tako(na moju veliku zalost), vec svako moze da glasa za koga on zeli, onda opcija o Cecinim glasacima i ostalim iz Grand parade dolazi do izrazaja. Mislim da su oni velika vecina, i da mogu da budu na vlasti. Onda na hipodromu svira Ceca, uz blagoslov "radijo" Bakija i "molera" Mircica. EXIT ne postoji, vec ENTER u Babusnici. Veliki festival umetnika iz naroda i sela, poznatiji kao ENTER. Smesi nam se blistava buducnost. Ministar kulture bi imao ljubicastu kosu ili maksimalno trsavu i neurednu( kao iz popularne serije iz devedesetih). Kad bolje razmislim Stonsi i Exit nisu potrebni, mi imamo sve sto nam je potrebno za dobru zabavu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails