Sunday, November 18, 2007

rehearsals for departures



Od kada sam doshla ovde, a tome ima nekih mesec i pol dana, svaki dan u novinama moze se prochitati “Three week/two weeks/five days/three days till opening”. Moram da priznam da je ova reklama uticala na mene, bez obzira sto je u pitanju obichna (ok ne bash obichna) zeleznicka stanica.


I kada se St. Pancras International otvorio u sredu, odluchila sam da svratim da vidim o chemu se radi. Inache imam povratnu kartu sa ove stanice (a stigla sam na Waterloo) za Pariz eurostarom 3.januara, koju nazalost nechu mochi da iskoristim jer cu tad biti u Beogradu, a i nemam vizu (naravno).


Englezi ne bi bili ono sto jesu da nisu organizovali chitavu feshtu oko otvaranja zeleznicke stanice – oraganizuju se zurke, ture sa vodjenjem, aktiviraju se lokalne galerije i bioskopi. Ja sam se samo proshetala, srela sam J.K. iz Jamiroquaya, posto mi je potpuno ponizavajuche da ga jurim da ga slikam, morachete da mi verujete na rech.

Road to Hogwarts



Platform 9 ¾ na King’s Cross station.


4 comments:

Anonymous said...

ha, skoro isti naslov posta!:) btw, kad dolazis?

Boltus said...

so you went to st. pancreas!
will u be going back by train???
i wish i could read ur blog too...which u write super regularly...evry even day!
but my serbian is as good as my latin and google wont translate any one of them for me...so, I shall read ur pics...n wonder what u talking about...

popkitchen said...

@sketches: 21. decembra. Gde si i shta radish choveche?

@boltus: no I don't real bloggers update every single day, sometimes several times a day. Guess I find London inspiring.

Unfortunately, I will not be taking a Eurostar back, but I have a ticket for Paris on Jan.3, which I am offering for 20 quid.

Anonymous said...

pisem neki prikaz na engleskom, o knjizi o sulcu na engleskom, cim to zavrsim (ako), saljem ti mejl, evo obecavam:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails