Monday, November 12, 2007

celebrity mastermind

Been there, done that, bought a mouse pad.


Još jedna epizoda u seriji šta sve možeš raditi u Londonu za dž. Malopre sam se vratila sa snimanja kviza Celebrity Mastermind na BBCiju. Nemam slike, na žalost, proći security u njihovom studiju je kao na aerodromu, sa sve skidanjem metalnog kaiša, prstena i ključeva.


BBC je imao štand na onom studenstkom vašaru o kome sam pisala i ja se prijavih u nadi da će da me zovu kod Jools Hollanda, ali posle sam saznala da Jools daje karte ljudima, koji pobede u nekakvom takmičenju. U svakom slučaju, mislila sam ako me pozovu idem. I stigla mi je karta pre dve nedelje. Da vas ime ne zavara, poznate ličnosti koje učestvuju nama nisu poznate, verovatno nisu nigde van granica Britanije. Voditelj je fin, poseduje dovoljnu dozu tipičnog britanskog humora, gosti su interesantni, bez obzira na to što ne znam ko su.

Pre početka snimanja dovedu komičara, koji treba da malo oraspoloži publiku, i onda se on glupira, priča viceve neke manje, a neke više uspešno, tera nas da pljeskamo. Ja sam u sebi mislila, studiraš nekakve medije i komunikacije, tvoj interes je čisto akademske prirode, nisi ti došla da se slikaš na televiziji. Ionako ne znam kada će biti prikazana emisija, vrlo moguće da ću se ja do tada vratiti u Delta City. Ali već kad sam bila tamo, pljeskala sam, jer je kviz jako interesantan. Nisam gledala ništa slično od Kviskoteke, jer većina kvizova danas je o tome kako domaćice hoće da kupe mašinu za sudove i igraju dok ne ostvare taj cilj ili dođe preteško pitanje, taman kad su zaradile za Kirbi usisivač.

U prvoj rundi svaki od četiri takmičara odgovara na pitanja iz oblasti koju je izabrao, a posle ima dva minuta da ogovori na pitanja iz opšte kulture.

Najzabavnije kategorije su odabrala dva takmičara. Danny Wallace je koliko sam shvatila radio voditelj, koji takođe je inicijator nekakvih potpuno bizarnih akcija (o kojima je posle pisao knjige, za šta ga je voditelj John Humphries i malo potkačio). Recimo dao je oglas u novinama u kome je samo pisalo Join Me. Nije pisalo ni zbog čega mu se treba pridružiti i za koji cilj. Njega je zanimalo, zbog čega se ljudi javljaju na takve oglase. Posle je organizovao nekakvu akciju u kojoj svi oni koji su mu se pridružili su trebali da urade jedno dobro delo svake nedelje.

Danny je izabrao kategoriju Ghostbusters i u prvoj rundi je vodio, ali je na kraju izgubio od neke škotske voditeljke.

U drugom kvizu (organizuje se snimanje dve epizode jedne za drugom) pobedio je Peter Serafinowicz, ja sam ga prvi put videla, mada sam iz novena videla da čovek ima svoj talk show. On je odgovarao na pitanja iz oblasti Monthy Python and the Flying Circus.

Ako odete na YouTube i ukucate njegovo ime naći ćete gomilu skečeva u kojima on igra glavnu ulogu i neverovatno dobro imitira najrazličite glasove.

U ovom je skinuo glasove tri člana Beatlesa u skeču o tome kako je Lennon izmislio Ipod, a Joko mu dala ime. Apsolutna preporuka.

Još nešto, čovek je rođen istog dana kada i ja. I Nikola Tesla i Mira Marković.

2 comments:

Ivan Bevc said...

hahahahahaha, kakav majstor!

Anonymous said...

Jednom sam sanjao Miru Markovic (izbegavam inicijale MM cisto da se ne huli najveca pop ikona)i bilo je vise nego ocajno. Strasnije nego kada sam sanjao Zoricu Brunclik... Plavuso, ti se tako dobro provodis :) Pozdrav. Nadam se da se uskoro vidjamo u Beogradu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails