Sunday, November 18, 2007

demo bendovi u camden townu







Nisam imala pojma ko svira i shta svira, pub Dublin Castle u Camdenu, takvih mesta ovde ima milion, ali mi smo ishli ovde posto se jedna drugarica lozi na pevacha jednog od bendova, a i pochela je kisha, treba se boriti protiv jesenje depresije Guinisom najpozeljnije.

Pa nisu loshi bendovi, ali nisu i nishta specijalno. Previshe vuku na Arctic Monkeys. Ozvuchenjeu drndavom pabu bolje nego u vechini prostora u Beogradu, ne preterujem, mogla sam da chujem svaku rech, a da ni jednu pesmu nikad nisam chula.

Svi momci nose skinny jeans i oni kojima to pristaje i oni kojima ne.

I Bet You Look Good On the Dancefloor ..... actually no.
Devojcice se loze na prugastu majicu.

2 comments:

Anonymous said...

kako je uzbudljivo upasti na trenutak u taj totalni srednjoskolski andergraund...we live always underground, sto bi rekli new order...kad sam bila klinka, mislila sam da su svi tipovi s duzom kosicom i u prugastoj majici strava...jos ako su u nekom bendu, ludilo:)

Anonymous said...

Šta je Demo fest?

DEMOFEST je osmišljen kao grandiozan pop/rock demo festival, na kojem se takmiče neafirmisani muzički sastavi koji žele da predstave svoj autorski rad. Cilj takmičenja je afirmacija perspektivnih muzičkih bendova i stvaralaštva u domenu muzike.

Demofest će se održati u Banjaluci u ljetnjem periodu, u toku mjeseca avgusta i septembra na otvorenom prostoru. Okosnicu umjetničkog kvaliteta festivala čini izuzetno profesionalan žiri, u čijem sastavu će se naći mnogi poznati i priznati muzičari iz zemalja regiona.

U produkcijskom smislu, Demofest će biti realizovan na izuzetno visokom nivou čak i za evropske festivale sličnog karaktera:

• Visoko profesionalan žiri, sa poznatim i priznatim muzičarima iz zemalja regiona
• Profesionalna audio i video scenska tehnika
• Obezbjeđen televizijski prenos
• Obezbjeđena potpuna podrška MTV Adria
• Izuzetne nagrade za pobjednike:


Odjek i popularizacija Demofest-a imaće za rezultat etabliranu Banjaluku na mapi Evrope, jer muzika ne poznaje granice. Pravo učešća na Demofestu je dodijeljeno potencijalnim takmičarima iz svih zemalja regiona, ali pozitivna reakcija mladih muzičara širom svijeta će zasigurno ispratiti ovaj događaj.

Demofest karakteriše sljedeće:

• Pravo učešća na konkursu imaju svi DEMO bendovi iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.
• Nakon konkursa, žiri bira ukupno 30 bendova za takmičenje
• Takmičenje će se realizovati kroz ukupno 5 koncerata na otvorenom prostoru (Kastel) – 3 kvalifikaciona, polufinalni i finalni koncert, uz obavezno prisustvo žirija
• Period održavanja Demofest-a: avgust – septembar 2008. godine
• Obezbjeđen televizijski prenos
• Obezbjeđena potpuna podrška MTV Adria
• Izuzetne nagrade za pobjednike:
1. Nagrada žirija: profesionalna produkcija albuma i TV spota
2. Nagrada publike: profesionalni instrumenti za bend
3. Nagrada akreditovanih novinara: profesionalna produkcija singla i TV spota



KONKURS

Muzički sastavi koji će imati priliku pokazati svoje umijeće na festivalu će biti odabrani putem konkursa, koji je otvoren od 15.aprila do 15.maja. Pravo učešća na konkursu imaju svi demo bendovi iz domena pop, rock, hip-hop ili R’N’B muzike i pripadajućih muzičkih žanrova, koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.



Nakon konkursa žiri će donijeti odluku koji kandidati mogu da nastupe na sceni, pred publikom, uberu dio slave, ili osvoje vrijedne nagrade. Maksimalno 30 bendova će biti odabrano prema njihovim muzičkim kvalitetima, cijeneći pri tome autorski rad, aranžman i izvođenje.

Da bi ostvarili svoje pravo učešća, zainteresovani kandidati trebaju dostaviti Prijavu koja sadrži:
1. Popunjen formular „Prijava za konkurs“ (dostupan na www.demofest.org)
2. Minimalno 2 autorske demo pjesme (MP3 ili Audio CD, pri čemu snimak ne mora biti studijskog kvaliteta)
3. Pripadajući tekst dostavljenih pjesama
4. Fotografiju benda
5. Logo benda (JPEG fajl)

Jedini kriterijum kojim će se žiri voditi pri odabiru učesnika, koji su se prijavili putem konkursa, je nesumnjivo kvalitet muzike i doprinos koji takav autorski rad može da ostvari u muzičkoj kulturi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails