Friday, September 28, 2007

shakespeare and company




Shakespeare and company je knjizara na levoj obali Sene, jako blizu Notr Dama. Osim toga shto je jedna od najboljih knjizara u Parizu za knjige na engleskom jeziku, ova knjizara je i turisticka atrakcija svoje vrste. Tokom njenog postojanja, mnogo legendarnih pisaca je odrzalo chitanje svojih dela tamo ili su chak prespavali u sobi iznad same knjizare. Na sajtu spominju Henry Millera, Anais Nin i Allen Ginzberga. Paradox trazenja engleske knjizare u prestonici francuske kulture. Imam josh razloga.


Osim toga u skorije vreme, film Before Sunset zapochinje sa scenom u ovoj knjizari. Ovo je jedan od meni najdrazih filmova u poslednjih nekoliko godina.


U Londonu sam kranje sluchajno nabasala na Postman’s park, u kome je snimljena scena izmedju Jude Lawa i Natalie Portman u filmu Closer, dok sam se sad poprilichno namuchila dok sam nashla Shakespeare and co., posto je samo metro stanica navedena kao informacija.

2 comments:

little voice said...

ah, draga fala ti za fotke...
i view from paris...

popkitchen said...

znam da ti cenish knjizare, a ova je totalni must, ako necesh da kupujesh knjige a to je stvarno iskushenje, mozesh da kupish new yorker i chitash ga u metrou.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails