Thursday, June 08, 2006

nazdravlje

Pre neki dan kad sam bila kod roditelja desilo se nešto skroz neočekivano. Sedim ja sa njima, imamo goste, tu je jedna od mojih najdražih rođaka, tetka moje mame, žena u ozbiljnim godinama, ali ipak pomalo detinjasta i naivna. I sad krenemo mi da nazdravimo pošto imamo jednu prinovu u porodici, i moja baba-tetka kaže u svom stilu ’’Neka bude zdravlja i sreće za sve dobre ljude u ovoj zemlji’’, na to ja odgovorim nešto u stilu ’’kako je to lepo ....’’, ’’... i da nikada ne uhvate Ratka Mladića’’. Šta ?????? Pitam ja ’pa odakle vam to’, a ona mi kaže eto treba tako da ’’ne bude sve njima po volji’’.

Posle toga pričala sam o tome sa prijateljem, koji živi tamo sa ’’njima’’, raspravljali smo o suludom predlogu da li penzionerima treba oduzeti pravo glasa i da li diaspora (tj. ludi četnici iz Čikaga, oni što se kunu u kralja i otadžbinu, a odavno se zovu Majkl ili Džordž) isto treba da glasaju na izborima u matici, iako odluke nekakve vlasti neće uticati na njihov život ni na jedan način. Da postavim pitanje ovako da li ja treba da trpim zato što Srbin iz Pitsburga misli da je Voja K. pravi anti-komunista ili da je Toma prava Srbenda domaćin? Ja mislim da ne. Prijatelj, koga inače više treba pogađa povećanje cene komunalne takse u Queensu, misli da da.

Nekada sam bila u stanju da zastupam najrazličitije stavove na bazi toga da li je to ispravno ili ne, sada valjda razumevanje se polako troši. A ako se pitate ko su ljudi koji vam rade o glavi, verovatno sede sa vama za istim stolom na nedeljnom ručku.

6 comments:

popkitchen said...

prvo da kazem - any friend of v. is a friend of mine.

drugo, postoji i nastvak price, muz moje baba-tetke, me je upitao, posle mog izcudjavanja ''odakle vam to?'', ''jesi li ti i dalje u spo-u?''.

Moracu da poradim na svom stajlingu, ima da se menja bilo sta sto ukazuje na clanstvo u bilo kojoj partiji.
Inace pre recimo pet godina, bila sam sampion u igri ''svadjaj se sa rodjakom, komsijom, slucajnim prolaznikom - politickom neistomisljenikom'', ali to je izgleda gotovo, pa ce te morati da o tome citate u mojim sabranim delima.

Anonymous said...

nadam se da ce tvoji memoari uskoro izaci...:o)
da li si cula za jednu drustvenu igru pod nazivim "kuliraj sve politicke zaludjenike inace ces poludeti"
steta sto nije rasprostranjena.

Anonymous said...

danas(15.06) sam sa sebe skinuo okove matematike(crnogorci ne ljube lance!), jos samo da pokusam da upisem fdu(uspeh:30%) i posle mozak na ispashu.
pripremi mi sve epizode Veronice Mars i LOST (odgledacu ih do kraja raspusta sigurno). p.s da li mozda znas nekog ko bi mogao da mi nadje posao u nekom video klubu?

Shotra...

popkitchen said...

znaci pomogla ti je the power of njegos, super ... a za ovo drugo, svi navijamo za tebe da izvuces srpski film iz bede bezidejnosti i velikih pretenzija.
sto se tice serija, javi kad god hoces - dobices ih.
Volela bi ti pomognem oko posla,da si rekao kliping pa ajde, ali video klub to zvuci kao dream job.

Anonymous said...

Ja mislim da se treba uvek, ne svadjati, vec izloziti svoj stav, bez obzira sto nece biti odmah nekih rezultata, ali mozda neko pomisli "pa bogamu i ova(j) tako razmislja, mozda to i nije tako pogresno". Shto vise normalnih razmisljanja i bice manje glasova za nenormalne.

popkitchen said...

vidim ja ovde taj LDP entuzijazam, mislim slazem se ja sa tim, sve je to super ... ali 15 godina objasnjavanja ... pa mislim i majmun bi naucio.

Jedna stvar je razlika u razmisljanju, a druga da tako nesto tebi treba da kroji zivot na izvestan nacin. Kad sam imala deset godina i kad je poceo rat to se zvalo 'srpski nacionalni interest' i to je bio kisobran pod koji je sve stalo ... floskula zbog koje tvoj licni zivot je tako mali i beznacajan da treba i on da stane... ja sad to danas vidim sa mladicem, kosovom ... uvek neki issue koji je vazniji od svega ostalog ... od toga kakav ti je posao, u koju skolu ides, gde se lecis i gde ces na more ... a za mene su to uvek pitanja BROJ 1, jer sve ostalo je tako gubljenje vremena, energija, zivot prolazi zbog tamo nekog ... ili neceg

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails