Monday, February 18, 2008

nepriznavanje

Dok čekamo šta će reći EU, Savet bezbednosti i pojedinačne države po pitanju Kosova, evo šta kažu drugari juche na Facebooku. A da nisu iz Srbije. Ruskinja koja živi u Njujorku - Julia is betting agaist an irredentist serbia attacking kosovo.

Holandjanin, chest gost Beograda, bio na jednom predavanju u domu Narodne skupštine, hteo da malo zadrema, ali nije mogao od brade Predraga Markovića (šta bi sa tim čovekom – mislila da treba organizovati jednu umetiničko-diverzantsku akciju… otmemo Peđu, obrijemo ga, to snimimo, napravimo video rad, pošaljemo na Venecijansko bijenale, sa stejtmentom o građansko terorističkoj intervenciji koja se reflektuje na konstrukciju identiteta na polju prelamanja javnog i privatnog prostora). Odaljih se od teme.


Elem Koen reads the news.. drinks coffee.. thinks about Kosovo.. and takes another zip.

U šoku sam zbog uništavanja Beograda, kako to može da radi neko kome je to rodni grad. Gomila maloumnika, koji su sinoć kamenovali policiju, kojoj inače na utakmicama viču “Idite na Kosovo!”. Šta će Koštunica reći na to, kao i na fizički napad na Čedu Jovanovića? Jel mislite da će Srbi na severu da se pridruže Srbiji? Da li će EU da pogleda na drugu stranu u tom slučaju, kao i da zaboravi na R. Mladića? Koje je to udruženje Aktivni centar i zašto su se tek sad aktivirali?

Odličan tekst u mojoj omiljenoj novini. Guardijanov novinar ga započinje sa “Kosovo is waking up from its 24-hour independence party this morning with an almighty hangover, a lot of problems and no one else left to blame for them.”

Pisala sam moje eseje za londonski faks jutros do 6. Pijem kafu sad. Dobro jutro.

2 comments:

little voice said...

pored činjenica da se sve ovo dešava uz veličanstveno obraćanje premijera i te sulude nerede ljudi koji kao što ti reče žive u tom gradu i ako su išli nedge danas u bgd-u oko 4 p.m. morali da idu peške zbog sveopšte blokade, a sinoć gledali sablasne prevrnute kontejnere...što se mene tiče baš da vidim šta će sada da rade - jer što reče a. sinoć svako može da ima državu danas ali za koga i kako će to funkcionisati, pitanje je.

Anonymous said...

Oh da, EU ce okrenuti glavu od Srbije kao sto je to uvek i radila, i tu nema nista novo, bar' ne po tom pitanju. Drugo, da, mislim da ce se Srbi sa severa pripojiti Srbiji ali ne bas tako brzo.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails