Sunday, January 31, 2010

pop cooking#1


Jamie Oliver ovo jelo zove Awesome Spinach and Ricotta Cannelloni. Ono što ću ja zapamtiti za sledeći put je da kanelone, nekako treba poprskati vodom, jer i slatka pavlaka kojom prelijete kanelone preko nije dovoljna. Više bude jelo masnije, nego sočnije. Ko je u fazonu da pravi bešamel (ja nisam), neka proba sa tim.
Što se tiče popkitchen verzije recepta, pomešala spanać, rikotu (kupljenu na Kalenić pijaci sa italijanskom Zanetti iz kutije) sa domaćim sremskim sirom, izgnječila jedan čen belog luka i time punila kanelone. Dole ide paradajz sos ko za špagete. Maslinovo ulje na kome se prže dva čena belog luka, biber, so, bosiljak i šećer (da ne bude sos kiseo) + konzerva paradajza. Odozgore kao što sam rekla slatka pavlaka pomešana sa dve, tri velike kašike parmezana.
Nisam nikad jela kanelone u Italiji, ali mi recept deluje da ima žig geografskog porekla.
Awesome, indeed.

3 comments:

LLara Yahti said...

Pop cooking ce biti moja omiljena rubrika.
Ti si izostavila spanac?

popkitchen said...

ne naravno da nisam. nego nisam ni planirala da ja pisem recept, osnova je ovo džejmijevo pisanije. prosto sam htela da dam neke sugestije, da ga malo lokalizujem.
ali sam zaboravila spanać. evo sad je ispravljeno.

tiny charms said...

https://cbdforsale.com.co/, https://cbdlegalshop.com/, https://cbd-nearby.com/, https://cbdpremium.com.co/, https://cbdhempoil.com.co/, https://www-cbdcapsules.com/, https://www-cbdoil.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails