Sunday, March 23, 2008

vampire weekend

Na Politikinom sajtu, a valjda i u novini postoji rubrika koja se zove Moj zivot u inostranstvu. Kad sam u mazohistickom raspolozenju ja to chitam. To su Odjeci i Reagovanja za novi milenijum. Ispovesti su u rasponu od toga “super sam se snashao, imam novi zivot” do “ovog leta se vrachamo i ima da ljubimo zemlju na Surchinu”. Sve je pracheno armijom specifichnih Politikinih logoreichnih cyber komentatora.

Nisam ljubila zemlju na Surchinu u petak. Ali mi je uzasno drago da sam kuchi.


Naravno da nisam otishla na Zizeka. A ko jeste?

Subotnja kafa u kaficu, a ne espresso koji se onako vreo sruchi stojeci u Italiji. Sluchajni susreti sa dragim ljudima. Raspravljamo o imovini politichara koja je izashla juche u Blicu. Djilas ima 800 jura ustedjevine (i recimo jos million dinara), a Velja 5,6 kucha (tako pishe).

Kalenich pijaca na kojoj 100 grama rukole kosta 200 dinara (jeftinije je u Firenci). Sochna musaka.

ovo bi trebalo da je slika sa koncerta ali je podsechanje meni da mi treba bolji aparat

Eva Braun koja svira dva sata. Na opstu radost svojih savremenika i indi-go omladine. Negde sam izmedju. Secham se da sam ih slushala uzivo posle prvog razreda gimnazije sa mojom danashnjom kumom. Kako smo tog leta zavrshile u Bashti SKCa, ne secham se uopshte. Posto nismo bile fanovi, glavna stvar tog leta je bio koncert Partibrejkersa na Tashmajdanu. Tada mi se Eva Braun chinila kao srpski Blur recimo, sta sam ja znala – uticaj MTVa i shtandova sa kasetama ispred SKCa. Plus u publici je bio Sergej Trifunovic na koga sam se ja lozila.

Jutros vidim da che Maja Gojkovic da podrzi DS. U samoposluzi hleb posle mene kupuje Marshichanin, kome izgleda da zivot u inostranstvu prija kao i meni. Mada i dalje ima huge eyebags.

Sad pravac kod mame na ruchak.

3 comments:

little voice said...

da ne veruješ - imam novi post :)
super što si tu ja se radujem iz više razloga:
a) nedostaješ mi
b) čućeš Lula Mae u četvrtak u Studenjaku
c) da li sam već rekla da mi nedostaješ :)

Koncert je bio diiivan - P. i ja smo zajedno kreštali na Sasvim običan dan i Aljasku i sve ostalo.
Ja sam bila nefokusirana na EB u srednjoj - ko što ti reče bili su mi važniji Van Gogh. Eh da sam znala...Mogla sam preko EB da otkrijem ranije i Moza čak. C'est la vie...

Anonymous said...

dobrodosla, draga.
a cert je bio divan. kao grozne '93.opet su dosli da nas spasu:)
pozdrav, loveless

Anonymous said...

HA!Spomenula si me!! Sad se osecam famous. Da, stvarno smo bili na tom koncertu, a ja sam to skroz zaboravila. E "starost"....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails