Monday, December 17, 2007

London to share it with




Docekala sam pre nedelju dana da konachno imam sa nekim uzasno dragim da podelim svoja londonska iskustva.

Semestar se zavrshio, knjige se kupuju i fotokopiraju za eseje koji che biti ocenjeni, sa sve brigom kako chemo ih uneti u avion, sve je bilo toliko intenzivno da nisam stigla ni da razmishljam o tome, a onda je usledilo nedelju dana manichnog turizma – peshachenje po Londonu uzduz i popreko, mesta koja svi stignu da vide (Hyde park, Tower, Portobello road, shetnja po Whitehallu do Big Bena, Southbank, St. Paul) i ona na koja turisti ne idu tako chesto: zurka Last.fm-a u Bethnal Greenu, koja je navodno bila za Dz, ali do izvesnog vremena, a onda su pushtali ljude na guest listu (sutradan sam se zalila na sajtu i dobila godinu dana besplatnog membershipa, sto znachi da sada mogu da vidim ko posechuje moj profil), bar Dream Bags Jaguar Shoes u Shoreditchu, izlozba o seksu kroz vekove Seduced u Barbicanu.



to je ta pukotina


monster spider na ulazu u Tate Modern


christmas ukrasi u Covent Gardenu

street buskers na Portobello Roadu

Ekipa u domu je pravila Christmas party na kome je bio serviran kari (imajuchi u vidu ko sve ovde zivi) pored tradiocionalnog engleskog Christmas pudinga (nishta specijalno, za preskochiti).

Stigli smo do Oxforda, na verovatno najhladniji dan u godini. Da nismo uzeli neku turu samo bi bazali po hladnochi po koledzima koji su zatvoreni. Ovako smo saznali pored ostalih korisnih stvari da je na ovom travnjaku snimana jedna scena u Golden Compassu i da je ovde ziveo J.R.R. Tolkien.


Oxford je vrsta mesta koja priziva nekakav alternativni zivot – nisam mogla a da se ne upitam kakav bi mi zivot bio da sam nekom srechom studirala tamo?

Povratak u Beograd se neumitno blizi, samo nekoliko dana trchanja po guzvi u Oxford streetu u pokushaju da se nadju nekakvi pokloni, me deli od najdrazih ljudi na svetu.

2 comments:

Anonymous said...

cujem da se vracas u petak:), nema sanse do tad da ti napisem mejl:(. ali, the good news is - zakljucile anica i ja:) - docekacu te u dobrom raspolozenju!:) missed u. srecan put, mxmvc

Milena said...

Aww maksimalno ti zavidim! :D Ja nisam videla roditelje i prijatelje nekih 6 meseci i najverovatnije necu do leta.

Zelim ti srecan put i dobar provod, u koji ne sumnjam :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails