Friday, December 21, 2007

back to bgd

Goodbye to all that






Prvi utisak o Beogradu posle tri meseca je kao da nisam nigde ishla. Ne znam da li je to dobro ili loshe. Vrlo moguche da je posledica teskog nespavanja, ustali smo u pet ujutru da uhvatimo prvi tube za Heathrow, avion je kasnio dva sata, ali smo u avion uneli pet kila vishka i dve torbe pune knjiga. Izabrana sam za random check. To je valjda ono sto svi muslimani randomly prolaze. Kad skinesh cipele, kaish, sat i nakit, dignesh dve ruke iznad glave i stanesh ispred skenera da ti urade full body sken. Pita me sluzbenica na aerodromu da li imam nekakav health concern. Pa naravno da imam, ne zelim da skidam chizme i da se izlazem nekakvom skeneru/rentgenu.


Divno je lezati na svom krevetu, slushati zvuk svoje vesh mashine u kupatilu koje koristi (samo) dvoje ljudi. A tek carstvo sopstvene kuhinje… milina jedna.

U ime reminiscencije na London, evo liste pesama on the top of my head koje su ili o Londonu ili savrsheno (po mom mishljenju) odrazavaju duh ovog grada:

The Clash – London Calling

Burial – UK

The Streets – Weak Become Heroes

Adele – Hometown Glory

The Kinks – Waterloo Sunset

Lilly Allen – LDN

Cibelle – London, London

The Arcade Fire – Guns of Brixton (Clash cover)

The Good, The Bad and the Queen – s/t

Bloc Party – This Modern Love

Pet Shop Boys – West End Girls

Elvis Costello – I Don’t Want to Go to Chelsea
nestho od Artic Monkeys, zato sto uvek pomislim na momke u uskim pantalonama i spicastim cipelama, jeste da su iz Sheffielda, ali nikada nisam uspela da shatim The Libertines, Pete Doerty mi ozbiljno ide na ganglije, a tek onaj shesirich pogotovu …

I naravno London Bridge is Falling Down, Falling Down, Falling Down

Predlozi su vishe nego pozeljni…



Celebrity spotting poslednje veche u Sohou, lik najvishe poznat ko cimer iz pakla u Nothing Hillu, a danas poznat po devojci Sieni Miller (koja je poznata vishe po vezi sa Jude Lawom, nego po bilo kojoj ulozi).

E da ovo se ja neta, nisam ga ja slikala.

3 comments:

Ivan Bevc said...

Hahaha, Rajs Ajfans (mislim da se tako izgovara)...smesan je!

Beograd ti tako izgleda zato sto ovde vreme stoji sa tendencijom povratka unazad...ali who cares!

Vidimo se na Autoparku sutra?
Treba nesto da ti ponesem...jesam li nesto obecao?

popkitchen said...

Ja sam obechala knjigu o filmovima sedamdesetih, ali sad kapiram da ne znam kod koga je, a sto je najgore knjiga je poklon mom bratu. Koliko puta sam sebi rekla da chu da zapisujem sta kome dajem? Not to worry, moram da je nadjem.

Da smeshan je, mada u ovoj novoj Elizabeti je mrachan i sexy (ako je to moguche).

Tako se i meni uchinilo, sto se tiche Beograda, ali onda chujem ko se sa kim smuvao, ko je dobio dete, ko se udaje/zeni i onda znash da je neko vreme proshlo. I da zivot ide dalje, a politika ide u p.m. ... E da i mleko je preskupo. Ako je u Engleskoj jeftinije, onda je ovo stvarno strashno.

Da da Autopark, obechala sam da chu da dodjem. Koncert koji pochinje tacno na vreme, to cenim.

Ivan Bevc said...

Sumper, vidimo se veceras u Plastiku!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails