Tuesday, March 04, 2008

od blica do pitchforka

Poznati muzichki sajt Pitchfork prenosi vest o tome da je Exit otkazao koncert Bjork zbog politickih razloga, naime Bjork je posvetila svoju pesmu Declare Independence novonastaloj drzavi Kosovo tokom nedavnog koncerta u Tokiju. Prvo sam ovu vest videla u Blicu i klasifikovala je u kategoriju “Blicovi novinari iz rubrike zabava & kultura se smorili, hoche nesto za naslovnu stranu”, pa izmishljaju chika Milorada i tetka Milku, za koje se nevidjeno vezala Sharon Stone, pa valjda zato sto su joj chitali pretkosovski ciklus na technom engleskom - Sharon je nasha zena u Hollywoodu, i ako ona i George Clooney, koji che zbog Kosova da batali krizu u Darfuru, ne sachuvaju Kosovo niko nikad neche.

Zvanichnici Exita niti potvrdjuju da su ikada bukirali Bjork za nastup na Exitu, niti to demantuju. “They also did not specify if Björk's performance had been canceled due to non-political reasons (namely, the security issue as previously reported).”

Sto je najgore ne znam sta je ovo trebalo Bjork, ona pojma nema ni gde je Kosovo, niti bilo sta vishe o tome. Ponekad drustveno svesne celebrities deluju kao fudbaleri koji se bave filozofijom.

3 comments:

Ivan Bevc said...

Pa to je vec bajata vest...sada je hit da je u Kini vikala "Tibet, Tibet"!!!

Zamisli da je ovde na Exitu zavapila "Kosmet, Kosmet"!!?? Demolirali bi ambasadu Islanda...samo kad bi znali ima li je kod nas...

popkitchen said...

Vrlo moguche. Mada mislim da nema ambasade Islanda kod nas. Pa smo sigurni.

Danas postoji nastavak na Pitchforku u kome Bjork priznaje da bash nema pojma o chemu pricha, nego da podrzava individualnu nezavisnost, bla, bla, bla ... Ja sam njenu "umetnost" uvek kapirala kao zabavnu, vishe nego ozbiljnu. Sad kad se uvatila nama bliskog primera, deluje diletantski.

Anonymous said...

ma nalupetala se bjork, zesce. e jebote dugo nisam komentarisala tvoje postove, sve ih pazljivo citam i uzivam, nego se zanesem i nista ne prokomentarisem. samo da znas, tu sam.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails