Monday, July 03, 2006

monday monday


Ustajanje rano ujutru je još jedan od onih mitova koje treba raskrinkati. Pogotovu što uglavnom dolazi od roditelja i škole (establishmenta znači). Ustati rano znači dopustiti mogućnost da vam se jedan dan obrne nekoliko puta, prosto to što ste dobro raspoloženi oko 12 ujutru ne znači da će to potrajati. Tako da umesto onih lepo napisanih obaveza u mojoj agendi od reciklinog papira, pola dana ili čak ceo ja providim bypassujući nepredviđene okolnosti. Počelo je sinoć u 12 noću sa pucanjem cevi na ulici, nastavilo je maničnim zvanjem vodovoda i psovanjem baba koje su 5 puta išle da uzimaju vodu iz cisterne, kao i momaka iz lokalne autoperionice. Deadlinovi, kordinisanje poslova koji dati drugim ljudima, čak i neodložne obaveze su bačene u drugi plan pred glavnim ciljem – kod koga se sad istuširati.

Sedam je uveče, vraćam se prvobitnom planu. Balans današnjeg dana je dva odbijanja: za posao na koji sam čak i zaboravila, i stipendija za postdiplomske (koju dobro obavešteni ekpert pokušava da pretvori u dobru vest, čekamo da odustane neka udavača Moldavka ili neki genije Ukrajinac, koji je već primljen negde drugde pa da ja upadnem .... malo verovatno). I dva plusa: voda koja je došla, puna peska ... i akreditacija za Exit, koji sam već potpuno otpisala.

Jutros sam pročitala da nam je premijer u Engleskoj izjavio da je ’Srbija umorna’, valjda poistovećujući se sa onim ’država to sam ja’. Za njega citat Katarine Cakane Anđelić (Vesna Trivalić u Otvorenim vratima)’preporučujem groblje kao mesto oporavka’.

A za ostale hit dana Monday, Monday

Monday Monday, so good to me,
Monday Monday, it was all I hoped it would be
Oh Monday morning, Monday morning couldn't guarantee
That Monday evening you would still be here with me.

Monday Monday, can't trust that day,
Monday Monday, sometimes it just turns out that way
Oh Monday morning, you gave me no warning of what was to be
Oh Monday Monday, how yould cou leave and not take me.

8 comments:

Anonymous said...

GDE LI SAMO NALAZIŠ OVE SLIKE...
EVO TI OPIS JEDNOG OD MOJIH NAJYANIMLJIVIIH DANA...
USTAO SAM U POLA 6 I PRVO STO MI SE DESILO JE DA SAM ISPUSTIO MOBILNI U CASU PUNU VODE(BILA JE USTVARI KRIGLA KOJA JE VEROVATNO STARIJA OD MENE), ONDA SAM POCEO DA SE SPREMAM ZA SNIMANJE FILMA ZA PRIJEMNI NA FDU I PROVALIO DA MI JE BATERIJA NA KAMERI POLUPRAZNA(ILI ZA ONE OPTIMISTICNIJE POLUPUNA) A ONDA SAM ZA VREME SNIMANJA FILMA USPEO DA POLOMIM STALAK ZA KAMERU...
I SVE TO BI PODNEO(ZABORAVIO) ALI KADA SAM ODNEO FILM(NE MONTIRAN) PROFESORU KOD KOGA SAM IŠAO NA PRIPREME I KADA GA JE DOTIČNI VIDEO SAMO ŠTO NIJE BRIZNUO U PLAČ JER JE FILM UŽASNO MONTIRAN. I TAKO SAM JA SAZNAO DA JE SVE OVO BILO ZA DžABE I TO SVE U ISTOM DANU...
NEKI PUT BAS UME DA MI SE OSMEHNE NESRECA.

SHOTRA

popkitchen said...

na google images, samo ukucas neku rec recimo hard-working u ovom slucaju i vidis koja ce slika da ti se pojavi ...jel imas neke novosti po pitanju FDU-a? Jel ta procedura gotova?
Ako nije drzim ti fige ... dok ne kucam na kompjuteru:)

Anonymous said...

ispao sam u drugom krugu(nisam imao vezu)...a najbolje od svega je sto nam nekazu zasto su nas oborili...
iskreno nisam mnogo ni ocekivao jer nisam ni imao vezu.
ne znam da li ti je vlada trazio neke serije(za mene) ali ako nije cim se budete videli daj mu weed i veronicu mars. Ok?

shotra

Anonymous said...

a moze i "stormy monday" od ? & the mysterians. bar u mom slucaju.

popkitchen said...

naravno, nema problema ... bas mi je zao, ipak si se ti cimao oko toga. sa druge strane, nije to bilo koji fax, na primer masinstvo ...tu dolaze bas ljudi koji se loze na sve to.

Anonymous said...

shotra, zao mi je zbog ishoda prijemnog - ali pocetak dana (s mobilnim u casi) je totalno sulud. i, u kom fazonu je veronica mars (serija)?

popkitchen said...

javljam se ja kao najveci pobornik ove serije. Veronica je tinejdzerka iz Kalifornije, slatka mala duhovita plavusa, koja posle skole umesto u lokalnom mekdonaldsu, radi u detektivskoj agenciji svog oca (bivseg serifa koji je nepravedno smenjen - klasni momenat broj 1, u gradu u kome zive iskljucivo bogatasi i oni koji rade za njih - klasni momenat broj 2). I to doprinosi da je serija cudni mix film noira i tinejdzerske serije.

Sto se tice Shotre(pravog) mislim da je on autor opskurnog filma o hiperinflaciji '93 koji se zvao 'Dnevnik uvreda' ... malo oklevam da pisem blog, jer mi se cini da ce on tako poceti da izgleda ... poslednji momenat je akreditacija za Exit koja se moze pokupiti (iskljucivo) u NS tokom ovih radnih dana. Obaveze vezane za posao koje se multiplikuju .. nista od Morissey/a, Kelis nas vec ispalila,cak i guilty pleasure (koji niko ne kapira) u formi Billy Idola ....

Anonymous said...

zeznuto, bre, kad ne mogu da ti se obratim prezimenom, navika:), a cestitam ti rodjendan ovim putem zato sto nisam kod kuce i nemam kredita, i za svaki slucaj, da mi ne bi bio treci put ovog meseca da zaboravim rodjendane dragih mi ljudi... so, happy b-day, miss j!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails