Sunday, November 09, 2008

sramota

Privučena fotografijama Kate Winslet koja izgleda kao Catherine Daneuve u Belle Du Jour, kupila sam novembarski Vanity Fair. Ali nije Katino golo dupe jedino što seva u ovom časopisu. Jedan od naslova The Rambo of the Balkans. A unutra priča o Ramušu Haradinaju naslovljena The House of War.

Njegova biografija, put posle oslobađajuće presude iz Amsterdama, preko Beča do Kosova, pevanje i pucanje, fascinacija albanskom krvnom osvetom, detalji borbe kao u akcionom filmu, problematična ličnost samog Haradinaja i sumorna svakodnevica Kosova. Da ti se utroba prevrne.



O tome više, kao i slike ovde.

4 comments:

Тања said...

u prvi mah sam se smrzla, dok nisam videla da je na engleskom. Bilo bi to dno, da je nekakvo nase izdanje. Ali nista me vise ne moze iznenaditi. Mozda samo na trenutak.

Anonymous said...

wow, preshli smo na dot com, a?
imash link od mene, narochito na ovako dobar post.

on topic: sta reci? ako nista drugo, nadam se da ce im se obiti o glavu kada budu shvatili da su pisali o nekom ko je umesan u trgovinu organima, sto ce se po svemu sudeci i desiti.

popkitchen said...

@viktor: hvala videh sad.

mene je potpuno razjarila cinjenica da je su uopste izabrali njega kao predmet clanka. ali realno ti od njega ne mozes napraviti civilizovanog coveka, cak ni ovaj clanak to ne uspeva.

Ognjenka Lakićević said...

koja svinjarija...on je jos kao na fotkama prikazan kao neki jerfra, zamisljen, neka svetlost iza, jebote...najezila sam se.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails