Wednesday, August 29, 2007

work hard, play hard




Pogodilo se da poslednje dane na poslu odradjujem u kancelariji, okruzena koleginicima. Iako rad kuchi u pidzami ili trenerci, uz sopstveni muzicki izbor, ima svoje neosporne prednosti, na kraju to vodi mizantropiji. Ko zna da li bi vishe volela posao da sam ga radila medju ljudima sve vreme? Ma, ne.
Slushamo B92, ujutru je voditelj ne znam mu ime, ranije su ga zvali rizla, lik je jadna verzija Mjehura, vidi se da prethodnu noc smishlja doskocice i aluzije na politicku situaciju, ali delivery je slab. Kao u onoj pesmi Sky Wiklera kada jedna od bicharki ide po pijaci i pita koliko danas koshta skill. “Brate, to ne mozesh da kupish”.
Plejlista je non-stop ista, uz poneko iznenadjenje. Evo posle 10 dana, Rihanna je polako preshla u fade out (umbrella, ella, ellla ….). Posto ja ne slusham listu singlova, a niko ne najavljuje pesme, znam da otpevam sve trenutne hitove, ali ne znam kako se zovu.
Ako nije radio ukljucen, onda se bira muzika demokratskim putem. Po prvi put sam preslushala Beautiful Jamesa Blunta, od pocetka do kraja. Kao i ceo album. Pesmu o Kosovu preskachemo. Ne uklapa se u sadasnji trenutak. Nelly Furtado, nista to ne valja sem singlova. Prosli Morrisseyev album. Amy Winehouse. Trenutno Justin Timberlake.


Izbor stampe je sarolikiji nego kod kuche. Kurir je objavio slike Chede Jovanovica sa letovanja, mislim da su mu dodali josh koji procenat samo na mishice i Speedo kupachi kostim.

Kad nemam sta da radim ili bi malo da se razvlachim, onda chitam top liste. Juche su bili reditelji na tapetu. Danas lista od 1001 knjige koje treba procitati pre nego sto umresh. To cu morati da prenesem i za sutra.

Ne znam kako sam dosla do sajta Mirjane Bobic Mojsilovic. Trebalo bi malo detaljnije da se pozabavim likom i delom MBM ili njene sestre, ne mogu da se odluchim koje. Posto su bliznakinje, one genetski dele sklonost ka opstem mestu. Davanju misljenja o svemu i svachemu, od reshavanja Kosovskog pitanja, dileme Exit ili Gucha do boljki savremenog sveta. Otudjenost, dechija pornografija i sponsorushe iz Strahinjica Bana, TV i kompjuteri zamenili knjigu i lepu rech i slichne misli koje mozes da izreknesh na svakoj slavi i porodicnoj proslavi, bez straha da ces sa nekim da se posvadjash. Posto znam sta mogu da dobijem od MBM, u sirokom krugu je zaobilazim. Ali njeno konstantno svashtarstvo, to sto je od hobija napravila posao, naterala Vuka Draskovica da recituje na TV, bezrazlozni entuzijazam – gajim izvesne simpatije prema tome. Povrh svega sajt ima slicnu strukturu kao i ovaj blog. MBM daje recepte, ima sklonost ka grckoj-meditaranskoj – libanskoj kuhinji i koliko vidim to vredi probati.

2 comments:

Anonymous said...

Konacno neko da kaze neshto o Mirjani Bobic Mojsilovic (ne racunam onaj marcelov stih)...
Koliko samo ona mene nervira i zraci tim nekim kvazi-intelektualizmom i tim svojim "ma opusteno,svi smo kul i pametni(a nismo ni tako matori)" stilom.
Slobodno budi ostrija...

pozdrav od shotre!

popkitchen said...

Ali su joj recepti strava ... Ne skroz si u pravu, sinoch sam obratila paznju bila je njena emisija, gost je bio Michko, to je shampion prihvatljivog mainstream humora, on je smarao a ona ga podstrekivala ... smor generalno. Sa druge strane ona je gotivna "roditeljima" nisam ja ni ti njena ciljna grupa.

Marchelo pogadja cilj, svaki put. Chini mi se da Sky Wikler ima jednu pesmu na onom rok-opera albumu gde se srpske talk show velichine MBM i Timofejev venchaju?!

Kad te reperi prozivaju, onda znaj da si prso...

Sta kazesh na listu reditelja?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails