Wednesday, August 15, 2007

zločin i ....hm.... kazna?

Dok radim (još samo 13 iksića na kalendaru, čekaju da budu precrtani) ja kao i vi tražim informacije koje mi trebaju i čitam ostale blogove.

Ovde može da se pročita kakve su muke nekoga ko hoće da ide u Italiju. O tome da li ću i kakve ja imati muke, dok se budem pripremala da idem tamo u februaru na drugi semestar postdiplomskih, pisaću u dogledno vreme.

Dok sam prošlog meseca pokušavala da rešim zagonetku kako otići na seminar u Francusku, a da ti je garantno pismo iz Italije (za njih je to velika Unije, za nas dva posebna broja za zakazivanje po ceni od 21,5 dinar po minuti “Molim vas pozovite kasnije”, “Koliko kasnije?”, “Pa možete i za 5 minuta”, “To znači da treba da zovem svakih 5 minuta”, “Zovite što češće možete”), tokom jedne od samosaželjevajućih seansi doživela sam još jednu “najgore je biti pošten” epifaniju.

Read it and weep …..

http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=37679

Андрија Драшковић (43) пуштен је пре два дана из затвора у Риму зато што је адвокатски тим који га заступа успео да обори тезу италијанског тужилаштва да је он члан злочиначког удружења, тврди за „Политику” његов адвокат Вељко Делибашић. Према његовим речима, италијанским правосудним органима презентован је велики број материјалних доказа који негирају тврдње да је Драшковић умешан у криминалне радње. Он је пуштен да се брани са слободе.

Da li je gosn. Drašković danima usrdno zvao ambasadu i čekao od ranog jutra u redu? Ili je samo odlepršao u željenom pravcu direktno iz zatvora gde je služio kaznu zbog toga što je sa leđa ubio čoveka u punom restoranu.
Pre par godina lik je figurirao na onim “najpoželjniji-neženja” listama i redovno je davao intervjue.

Kad neko spomene vizne olakšice dobijem osip po telu, kao i kad se spomene nastavak pregovora o statusu Kosova, ugovor o koncesiji koji Velja neće da pokaže ili neka starleta izjavi u Gloriji da samo nosi cipele od 500 evra koje drži u frižideru ili šporetu, pošto nema mesta drugde, a i ne kuva jer isključivo jede po restoranima.

1 comment:

Anonymous said...

Sve se slazem, i na iste stvari dobijam novi krug alergija i boginja i osipa. Osim kriminalaca, kad se radi o vizama, pomislim i na estradne radnike i one kojima je nekad bio zabranjen ulazak u zemlje EU i SAD, a sad se setkaju tamo sa svojim jahtama i novinama da ih slikaju (tipa Mr. Pink)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails