Thursday, August 09, 2007

this is the first day of the rest of your life

Juče sam dala otkaz. O tome razmišljam od momenta kad sam počela da radim na ovom mestu. Što je samo bio nastavak onoga što sam radila na drugom mestu. Fantazije o davanju otkaza uključuju “fuck all” pristup Kevin Spaceya u American Beauty, dramatično – emotivno finale tipa “Anyone Coming With Me?” Jerry Maguirea ili generalni pristup poslu iz Office Space. Ali u stvarnosti ono što mnogo želiš na kraju se okrene protiv tebe, a izostane dramatično-orgazmička završnica. Dobiješ samo “Jao što mi je drago što idete na postdiplomske”, a ja kažem “Pa hvala vam”. I iskreno sam zahvalna.




Da li sam mrzela svoj posao? Da, ne, da, ne. Ne znam. Imala sam mnogo vremena da racionalizujem zašto je imati posao bolje od nemati, od toga šta ja ovim dobijam, kako to može da mi znači za kasnije, kako možda dobijem bolji posao u samoj “prestižnoj” (!?) srpskoj PR agenciji. Neko ko je ambiociozan kao ja ne bi smeo da mrzi svoj posao. On mora da gleda da iskoristi svaku priliku na najpragmatičniji način. Konstruktivno razmišljanje. Da li mi je drago što je gotovo za 2 nedelje? O, da.

2 comments:

little voice said...

draga, vratila sam se i možemo da se čujemo tunajt.
ja bih glasala za prvi predlog - 'f..k all' ali moram da priznam da nisam sigurna kako bih to izvela
way to go j!

james said...

Oglasi posao u Srbiji i inostranstvu.
Ponude za posao od strane firmi, poslodavaca i agencija za zapošljavanje. Tražite posao? Mojtrg.rs je pravi sajt za Vas. Najlakše i najjednostavnije na Mojtrg.rs tražite posao po kategorijama: administracija, građevinarstvo, ugostiteljstvo, poljoprivreda, informaciona tehnologija...Radna mesta u Beogradu, Novom Sadu Nišu.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails