Monday, December 28, 2009

daily pics#3 - delicious


Restoran Zaplet je redak restoran koji ima svoju radionicu u kojoj se spremaju hleb, peciva i kolači. Pored toga što je praktičan, prostor je super moderan - visoki plafoni, zid od cigle, super osmišljeno osvetljenje, gomila kuvara na policama i sprava za pravljenje divota za jelo. As though I died and went to heaven.



I da naravno da sam zaboravila foto aparat, morate da mi verujete na reč, aparat na telefonu jednostavno nije dovoljno dobar. Ali imam svedoke, više od 30 njih. Moja firma je odlučila da tu napravi novogodišnju žurku i dobila 5+ za originalnost, zato što je pribavila nekoliko kuvara da nadgleda nas kuvare amatere, savremene žene koje u kuhinju nikad ne ulaze i ekipu koja je samo došla da se zeza i da pije. Zadaci teški, počevši od predjela brusketa sa tikvicama, prolećnih rolnica, suvih šljiva u slanini, tartar bifeka, preko rižota sa kozicama i raviola sa rikotom i spanaćem, do rosbifa i glazirane patke. I to nije kraj - tiramisu i tart sa malinom i čokoladom. Mora da sam nešto zaboravila. E da, moje koleginice koje mese hleb.




7 comments:

Lana said...

Sjajna ekipa, dobra muzika, diiivna klopa.

LLara said...

Fantasticno.
Sta si ti spremala?

popkitchen said...

Trebalo je tart od cokolade sa malinama. Ali sam vise bila zaduzena za plejlistu.

jana said...

moja omiljena food snimanja su tamo. http://www.flickr.com/photos/63274486@N00/sets/72157602580453662/detail/

popkitchen said...

sjajno. to ste radili nesto za njih ili za neki casopis?

u sledecem zivotu/poslu radicu nesto vezano za hranu. ako otvaras neku food styling radionicu, count me in.

inace danas sam naisla na ovaj blog, mislim da ce ti biti interesantan. cak i meni je, a sve je o vencanjima.

popkitchen said...

a sad i link

http://thoughtfulday.blogspot.com/

jana said...

slikamo mi kod njih kad radimo za klijente kojima je proizvod hrana. a ovo su moje fotke odusevljenja prvi put kad sam bila u zaplet bekstejdzu.

i'm counting you in. uskoro par food postova. malo sam odlepila. ne, ozbiljno, food styling i sve oko toga mi je sledeca stavka. najjaca je fora sto kuvam jednom u nikad i ne jedem 80% hrane koju jedu svi ostali. najedem se kao pravi dizajner - gledajuci slike.

njujork, bruklin, tamosnja vencanja - pokose me dok si rek'o piksla. a s obzirom na moje kaligrafske sklonosti i sposobnosti, mogla bih da budem kao ova pametnjakovicka:
http://janaorsolic.blogspot.com/2009/06/anna-bond.html
ili ova:
http://bdunlap.blogspot.com/

ako otvaras neku wedding planning agenciju, count me in.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails