Monday, November 09, 2009

daily pic#1

Na dvadesetogodišnjicu pada Berlinskog zida, malobrojna grupa Beograđana maršira protiv fašizma. Da se zapitaš koliko smo se mi ustvari zajebali. Nije propalo 10 godina pod Miloševićem, ispašće propalo je mnogo više. Pod istim prozorom odakle sam ovo slikala, protestvuje već danima grupa radnika Trudbenika, zbog po njihovom ubeđenju lopovske privatizacije. Pored fensi izloga nove robne kuće Beograd, u kojoj ženske čarape koštaju 1000 dinara.

Pored Borke P. i šačice (ali stvarno šačice) studenata, anti-globalista, anarho-sindikalistističkih zgubidana, bilo je više policajaca i fotografa.


belgrade marching against facism

belgrade marching against facism


belgrade marching against facism


Transitions Online je povodom 20 godina od pada zida napravio specijalan sajt posvećen ovoj temi.

3 comments:

raspberry said...

zasto zgubidani? aman.. cemu vredjanje ljudi koji su hrabri, bez obzira da li se slazes sa njima ili ne oko nekih stvari. kao da ne znaju sta ce sa sobom pa zato demonstriraju.. inace bas volim ovaj blog pa zato pisem

popkitchen said...

prvo hvala na pohvali.

a sto se tice pokude, kako drugacije da nazovem protest u 2 popodne. za koga je to ili za studente ili zgubidane. sto se tice povoda protesta, mislim da ima razloga marsirati protiv fasizma. u krajnjoj liniji protiv narastajuceg nacionalizma.
ali isto tako mislim da baciti molotovljev koktel na grcku ambasadu je idiotski. a onda uzeti taksi da odes kuci tipicno razmazeno beogradski.
to sto ce oni navodno biti optuzeni za medjunarodni terorizam, a obrazovci za uznemiravanje reda i mira je sramota ove drzava. sto ne znaci da to sto su uradili je casno. potpuno je nezrelo, sreca njihova pa niko nije povredjen.

raspberry said...

i meni ostaje misterija zasto su protesti u 2, pa ne mozes da dodjes i da ih podrzis npr, a ne recimo u 5 ili 7.

tamo verovatno i jeste bilo najvise studenata, a ne mora da znaci ako neko nije na poslu u to vreme da je zgubidan :)

sto se tice bacanja flase na zgradu, slazem se da je to glupost, igranje buntovnika.

eto toliko, hvala na odgovoru :) pozdrav!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails